Film Digitaliseren

8mm, Super8, 9,5 Pathe,16mm en 35mm film digitaliseren naar mp4 bestanden en speel deze af op al uw apparaten.

Resolutie tot 4K Cinema+ (4096x3000)

Full HD – 2K – 4k
Met of zonder Wetgate. Stabilisatie en Restauratie mogelijk

Waarom Films laten Overzetten?

Heb je thuis ook films in Super 8 of ander formaat? Vaak bevinden onze privé-opnamen zich op zolder of in de kelder vanwege ruimtegebrek. U weet waarschijnlijk niet dat deze plaatsen de slechtst mogelijke omstandigheden zijn voor uw films. Warmte en vocht versnellen het kwaliteitsverlies bij analoge opnames. Het resultaat: de magnetische banden worden broos, barsten en worden steeds onbruikbaarder.

Wil je de herinneringen die je op smalfilm hebt opgeslagen beschermen tegen de tand des tijds? Om ervoor te zorgen dat je lang naar je films kunt kijken, bewaren we ze op een medium naar keuze (opslagmedia: USB stick, harde schijf of downloadlink) en optimaliseren we de filmkwaliteit door de kleur en scherpte te verbeteren.

Na de digitalisering kunt u genieten van de films op uw televisie of computer. U kunt ook met een paar klikken kopieën van het materiaal maken  voor familie en vrienden.

Jaren ervaring

%

Tevreden klanten

De Muller HDS + biedt frame-voor-frame scannen zonder sprockets. Sprockets zijn de gaatjes aan de zijkant van de film. Hiermee wordt in een gewone projector de film door aangedreven. Doordat onze techniek geen sprockets gebruikt, kunnen beschadigde film goed worden gescant. Door middel van Wetgate scanning kunnen hinderlijke verticale strepen tijdens het scannen worden verwijderd. De wetgate-module ondersteunt alle filmformaten. Met de instelbare LED-verlichting kunnen alle films eenvoudig worden vastgelegd, van normaal8, super8. 9,5 Pathé tot kleurnegatief / reversibel 16mm
De modulaire scanner is toekomstbestendig, camera’s kunnen worden gewijzigd. De Muller HDS + wordt gebruikt door gerenommeerde filmarchieven, professionele filmstudio’s en scan- / digitalisatiebedrijven over de hele wereld.

8mm film, super8 film, 9,5mm Pathe, 16mm en 35mm film. Alle formaten films kunnen wij scannen, ook als de film beschadigd is zoals een gekrompen film. PTR-rollen zijn geïnstalleerd om stof en vuil van de filmstrook te verwijderen. Wilt u liever zelf bij het overzetten van smalfilm aanwezig zijn? Wij bieden u deze unieke gelegenheid. U bent erbij vanaf het begin. Op die manier ziet u alle stappen die gezet worden om uw  films deskundig over te zetten. Wij komen graag tegemoet aan wensen van klanten, die hun dierbare herinneringen geen moment uit het oog willen verliezen. Wilt u hier gebruik van maken dan graag eerst een afspraak maken.

 

Digitaliseren; het proces

U kunt bij Filmoverzetten.nl terecht voor het digitaliseren van 8mm (Super 8 en Regular 8), 9.5mm en 16mm films. Door onze exclusieve samenwerking met FilmFabriek opereren wij met de nieuwste generatie scanners. Hierdoor kunt u rekenen op een prachtig eindresultaat.

  • Wetgate scannen
  • Stabilisatie
  • Restauratie
  • HD-2K of 4K

Bel voor informatie

(06) 5117-2829

Beeldverbeteringen

Stabilisatie

Na digitalisering kunnen de digitale bestanden worden gerestaureerd. Stabilisatie, vuil verwijderen, korrel vermindering en verscherping van het beeld wordt altijd aangeboden.

Restauratie

Na digitalisering kunnen de digitale bestanden worden gerestaureerd. Stabilisatie, vuil verwijderen, korrel vermindering en verscherping van het beeld wordt altijd aangeboden.

Wetgate

Door de film te scannen met de Wetgate technologie, worden de hinderlijke verticale strepen tot een minumum beperkt. Het beeld ziet er mooier en cleaner uit.

Prijzen Smalfilm Digitaliseren

Alle prijzen zijn PER MINUUT in FULL HD kwaliteit, 1920 x 1080 vanaf € 1,50
U kunt kiezen voor extra opties tegen meerprijs.

Naar USB/HDD in het *.MP4 of Prores422 of raw *.AVI formaat.
* dvd en wetransfer geen meerkosten. Kosten usb stick zijn exclusief.
Sticks kosten tussen de € 10,- en € 25,- Hard Disc, dagprijs: € 60,-

Formaten Film

De 8mm-film of 8 mm is een filmformaat waarbij de filmstrook acht millimeter breed is.
8mm-film komt voor in drie versies:

• de normale of standaard-8mm, ook Dubbel 8 genoemd

• Super 8, een iets groter formaat met een verbeterde beeldprojectie, dat uiteindelijk de standaard werd voor smalfilm vanaf de jaren zeventig

• Single 8.Het standaardformaat van de 8mm-film (Dubbel 8) werd ontwikkeld door het bedrijf Eastman Kodak en op de markt gebracht in 1932 om een amateurfilmformaat tot stand te brengen dat minder duur was dan 16mm-film.

 

Waarom u uw Super 8-films moet laten digitaliseren

Heb je thuis ook films in Super 8-formaat? Vaak bevinden onze privé-opnamen zich op zolder of in de kelder vanwege ruimtegebrek – u weet waarschijnlijk niet dat deze plaatsen de slechtst mogelijke omstandigheden zijn voor uw films. Warmte en vocht versnellen het kwaliteitsverlies bij analoge opnames. Het resultaat: de magnetische banden worden broos, barsten en worden steeds onbruikbaarder.

Wil je de herinneringen die je op Super 8 hebt opgeslagen beschermen tegen de tand des tijds? Om ervoor te zorgen dat je lang naar je films kunt kijken, bewaren we ze op een medium naar keuze (opslagmedia: USB stick, harde schijf of downloadlink) en optimaliseren we de filmkwaliteit door de kleur en scherpte te verbeteren Minimaliseer flikkeringen. Na de digitalisering kunt u genieten van de films op uw televisie of computer. U kunt ook met een paar klikken kopieën van het materiaal maken – voor familie en vrienden.

De 9,5 millimeterfilm werd in 1922 gelanceerd als eerste huisfilmformaat door de Franse broers en filmpioniers Emile (1860-1937) en Charles (1863-1957) Pathé, ook wel Frères Pathé genaamd. Hun projector werd bekend onder de naam “Pathé Baby”. Het was de doorbraak van de cinema in de familiale kring, de “home cinema” avant la lettre.

16mm-film met de perforatie aan beide zijden; ook 16mm-film met de perforatie aan één zijde bestaat

De 16mm-film is een filmformaat waarbij de filmstrook zestien millimeter breed is.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]
Eastman Kodak introduceerde het 16mm-formaat in 1923. De film was onbrandbaar en dit formaat kreeg de voorkeur boven 17,5 mm (precies de helft van de bekende 35 mm) om zo te verhinderen dat amateurfilmers de ontvlambare 35 mm in tweeën zouden scheuren om in thuisprojectoren en camera’s te gebruiken.

Omdat 16mm-film voor veel amateurs nog te duur was, werd het 8mm-filmformaat op de markt gebracht.

In de begindagen van film en fotografie waren er nog geen gestandaardiseerde afmetingen voor negatieven. De filmpioniers de gebroeders Lumière werkten met een film die ongeveer de afmeting had van de huidige 35mm-film. Het was echter de Amerikaan George Eastman , de oprichter van Eastman Kodak, die het filmformaat heeft gestandaardiseerd. Later is het 35mm-negatief gebruikt om in fotocamera’s te gebruiken, de professioneel gebruikte 35mm-film heeft dus dezelfde afmeting en de dezelfde perforaties als de kleinbeeldnegatieven.

F.A.Q.

We begrijpen dat het voor uw wellicht niet helemaal duidelijk is. Kijk naar de veelgestelde vragen. Heeft u nog informatie nodig? Mail ons of neem contact op via telefoon of via Whatsapp.

Ontwikkelen jullie ook smalfilm?

Voor het ontwikkelen van smalfilm kunt u terecht bij Frank Bruinsma van het Reversal Lab te Den Haag.

Ontwikkelen jullie ook smalfilm?

Voor het ontwikkelen van smalfilm kunt u terecht bij Frank Bruinsma van het Reversal Lab te Den Haag.

Hoe kan ik berekenen hoeveel minuten op een spoel staat?

Hoeveel minuten is een filmspoel ?  Het is voor mensen die deze techniek niet zelf hebben meegemaakt de nummer 1 vraag. Begrijpelijk, aangezien dit meteen de kosten aangeeft. U kunt dit zelf  inschatten door op de spoel te kijken of er een minuten tabel op de spoel is aangegeven. Nog duidelijker is de gratis Kodak app,  die u hier kunt downloaden voor IOS en Android.

Is een proefscan mogelijk?

Films zijn vaak een kostbaar bezit. Er is immers maar 1 exemplaar van en daar bent u dan ook zuinig op. Zeker als er dierbaren op zijn vastgelegd. Filmoverzetten snapt dat het lastig kan zijn om deze films aan een ander toe te vertrouwen. Daarom nodigen wij u graag uit voor een vrijblijvende demonstratie, zodat u zelf kunt ervaren hoe wij met films omgaan en hoe het digitaliseren van films precies in zijn werk gaat.

Heeft u daar inderdaad interesse in? Neem dan contact met ons op voor een afspraak. We nodigen u vervolgens uit om bij ons langs te komen, samen met uw films uiteraard. Tijdens de demonstratie laten wij niet alleen zien hoe het scanproces werkt, maar scannen we bovendien een klein stukje van 1 van uw films. Zo krijgt u namelijk een perfect beeld van de kwaliteit die we uit uw films kunnen halen. Bent u overtuigd van die kwaliteit en onze zorgvuldigheid, dan maken we meteen een prijsopgave voor verdere digitalisering. Indien die akkoord is, spreken we af wanneer de films klaar zijn en kunnen worden opgehaald. Mochten we geen akkoord bereiken, dan zijn er vanzelfsprekend ook geen kosten verbonden aan de proefscan

Ik krijg een foutmelding bij het uitpakken na downloaden

Als u bestandssysteem op het oudere FAT32 is ingedeeld, dan kan de de oorzaak zijn van het probleem. FAT32 staat niet toe dat er bestanden groter als 4 GB worden opgeslagen. Formateer bijvoorbeeld een Externe Hard Disc op NTSF of op EX-FAT.

Kijk op de site van SanDisk voor meer informatie.

 

Hoe groot wordt het bestand?

Aangezien de scanner van ieder beeldje (frame) één foto maakt, is het ruwe bestand erg groot.

30 minuten film = ongecomprimeerd ongeveer 160 GB (*.avi )

Met deze ongecomprimeerde beelden kunnen wij vervolgens:

Stabiliseren:  de schokkerige bewegingen worden verminderd

Restaureren: dirt / grain verwijderen en  scherpte toevoegen

Na dit gehele proces kunnen wij het bestand encoderen (= kleiner maken) naar een *.MP4 bestand.

In het voorbeeld van hierboven bedraagt de grootte dan afhankelijk van de compressie tussen de GB en 16 GB.

Kan ik de slechte stukken zelf eruit halen?

U kunt zelf met gratis software het gescande materiaal bewerken. Denk dan eerst aan slechte, onscherpe of oninteressante beelden te verwijderen.

Ook kunt u dit professioneel door ons laten verzorgen. Wij hebben zeer ruime ervaring met editen. Informeer naar de mogelijkheden.

Kan ik ook een dvd van de smalfilms krijgen?

Overzetten naar dvd is af te raden. Omdat de resolutie van DVD lager is dan de gescande films zal kwaliteit verlies optreden. Bij wijze van hoge uitzondering kunnen wij dit tegen extra kosten voor u verzorgen. Nogmaals: zeer af te raden.

Contact

Binckhorstlaan 36 - Unit C345

+31 651 172 829

}

Gratis 2 uur parkeren

WhatsApp