Audio Digitaliseren

Cassettebandjes of Bandrecorder spoelen overzetten naar digitaal bestand mp3 of CD

y

Alle formaten van oud naar nieuw

Bandrecorder, Cassetteband, Vinyl
en veel meer!

Audio, magneetdeeltjes op een band of groeven in een stuk plastic. We schrijven de analoge tijd. Het tijdperk van voor de jaren 80, toen er nog geen Ipods, Discmans, Smartphones etc. waren. Een demo van de band waarin je speelde. Bandrecorderbanden, cassettebandjes , Lp’s , Dat tape, DCC, wij hebben alle apparatuur uit het analoge tijdperk en maken hier een perfecte digitale copy van. Op een gewone cd zettten of versturen via wetransfer.com. zodat u de geluiden direct op uw computer, smartphone of tablet kunt beluisteren. Of stuur het door naar familie of vrienden. Daar maak je zeker vrienden mee!

AUDIO DRAGERS

Naast cassettebandjes, bandrecorder spoelen en Lp en Single, zetten wij ook micro en mini cassettes uit een dicteermachine over. Het professionele revolutionaire DAT systeem behoort ook tot de mogelijkheden. Sony’s Mini Disc een geliefde drager uit de 90’s, kunnen worden omgezet naar uw favoriete drager: Mp3, WAV of Aiff. Zowel CD als Wetransfer is mogelijk.

Prijzen Audio Digitaliseren

Naar USB* of CD* of via Wetransfer  in het mp3 formaat.
* Wetransfer en CD geen meerkosten. Een usb stick kost €10,00

Ontwikkelen jullie ook smalfilm?

Voor het ontwikkelen van smalfilm kunt u terecht bij onze collega Frank Bruinsma van het Reversal Lab te Den Haag.
super8.nl.

Welk formaat krijg ik?
De afkorting “mp3” beschrijft een audioformaat. We slaan uw audiobestanden op in dit formaat. Hierdoor kunt u uw audiogegevens op verschillende datadragers opslaan. Meer weten? Bel ons op 06-51172829
Waar werden banden gebruikt?

Tapes werden niet alleen in de privésector gebruikt. Ze werden ook gebruikt in de dienstensector. Ze werden bijvoorbeeld gebruikt op de radio, in studio’s voor het opnemen van muziek en als vluchtrecorders in passagiers- en andere vliegtuigen.

De enige verschillen tussen de banden waren bandbreedte en bandsnelheid.
Bij amateurapparaten was de bandsnelheid zonder uitzondering 19 cm / s. Deze snelheid was gemiddeld een goed gemiddelde tussen de lengte en kwaliteit van de opname. In de professionele sector (radio of opnamestudio’s) werden apparaten met een opnamesnelheid van 38 cm / s gebruikt, aangezien de geluidskwaliteit hier een belangrijke rol speelde. In het geval van vluchtrecorders was een lage opnamesnelheid daarentegen logisch, aangezien lange looptijden hier belangrijk waren..

Welke opnamemethoden zijn er?

Er zijn twee verschillende methoden om audiomateriaal op te nemen om de gegevens op te slaan of te archiveren. Het doel is om zoveel mogelijk data over te brengen op een moderne geluidsdrager en toch te zorgen dat de data correct wordt uitgelezen.

De verschillende methoden zijn de longitudinale volgmethode en de spiraalvormige volgmethode. Beide namen zijn afgeleid van de optische technologie van het betreffende proces.
Bij de longitudinale spoormethode loopt het datatraject parallel aan de magneetband. Zowel de opnamerichting als de afspeelrichting zijn afhankelijk van de beweging van de magneetband.
Bij de schroeflijnvormige scanmethode wordt de magneetband onder een bepaalde hellingshoek opgewonden. Zo kan een hogere opnamedichtheid worden bereikt. Omdat de band in de bandrecorder schuin staat, kan de naam van het proces ook aan de technologie worden ontleend.
Wij, de filmredders, voeren een audiorestauratie uit van uw opnamen en zetten deze over op dvd of stick. U kunt uw audiobestanden dan bijvoorbeeld in iTunes afspelen of naar een ander opslagmedium kopiëren.

Kan ik tapes universeel gebruiken?

Meestal is dit mogelijk. Tapes kunnen doorgaans op elke bandrecorder worden afgespeeld..

Wat is de kwaliteit van mijn bandrecorder tapes?
De kwaliteit van geluidsdragers en opnames is afhankelijk van verschillende factoren. Dit omvat de oppervlaktegladheid van de magneetband, de grootte van de magnetische deeltjes erop, de breedte van het magnetische spoor en de magnetiseerbaarheid die nog aanwezig is. Daarnaast spelen de magneetkop en de spleetbreedte en de bandsnelheid een grote rol. Opnames gemaakt met een hoge bandsnelheid vertonen meestal een tekort aan baskwaliteit. Langzamere geluidsopnamen kunnen echter lagere frequenties beter weergeven.

Wij digitaliseren uw geluidsdragers!

Contact

Binckhorstlaan 36 - Unit C345

+31 651 172 829

}

Gratis 2 uur parkeren

WhatsApp