VIDEOSYSTEMEN

Sinds 1976 (JVC)

VHS ( video home system)

VHS was de drager die het meest verspreid was. In het begin van het videotijdperk was er nog concurrentie van andere dragers. Uiteindelijk werden videofilms alleen aangeboden op dit systeem.

Sinds 1985 (Sony)

Video8 -Hi8 - Digital8

Video8 is een analoog videosysteem.Gestandaardiseerd door een groot aantal fabrikanten, waaronder. Dankzij het kleine formaat van de videobanden en de in verhouding lage prijs werd dit systeem een groot succes. 

Sinds 1969 (SONY)

U-Matic (prof system)

U-matic is een analoog opnamevideo-opnameformaat dat voor het eerst door Sony werd getoond in prototype in oktober 1969 en op de markt . Het was een van de eerste videoformaten die de videoband in een cassette bevatte.

Sinds 1980 (JVC)

VHS - C(ompact)

VHS-C is een compacte versie van het VHS videosysteem. De band en het opnamesysteem zijn gelijk aan VHS, maar de cassettebehuizing is kleiner. Hierdoor hebben de banden een speelduur van meestal 30 minuten.

Sinds 1976 (SONY)

Betamax

Betamax heeft in de jaren 80 met VHS en VCC gestreden om de standaard voor videorecorders. Deze strijd werd uiteindelijk gewonnen door het VHS-systeem. Betamax was kwalitatief beter vanwege de hogere resolutie (250 beeldlijnen tegenover 240 lijnen)

Sinds 1996 (SONY)

DV CAM (prof system)

DVCAM is een verbeterde versie: de snelheid van de tape is hoger en de spoortjes op de tape zijn iets breder. Het is mogelijk om DVCAM-bandjes in een camera met grote DV-bandjes te gebruiken.

Sinds 1979 (Philips)

Vcc - Video2000

VCC was het antwoord van Philips op de VHS - Betamax strijd. Door de lange speelduur was dit volgens velen het mooiste systeem. Vcc kon de achterstand op VHS niet inhalen en stopte met productie in 1988

Sinds 1996

Mini DV (Digital Video)

Mini-Dv is een consumenten afgeleide van het DV ( digital video ) systeem wat door de industrie gebruikt werd. Later werd dit verbeterd door HDV :High Definition Video ( 1080i) de interlaced versie van Full HD

Sinds 1982 (SONY)

Betacam (prof system)

Alle Betacam-varianten van (gewone) analoge opname Betacam tot Betacam SP en digitale opname Digital Betacam (en bovendien HDCAM en HDCAM SR), gebruiken videocassettes van dezelfde vorm.

© 1985-2020  www.filmoverzetten.nl | Binckhorstlaan 36 Unit C345 | 2516 BE Den Haag | Algemene voorwaarden - Privacy