Videobanden Digitaliseren

Video digitaliseren naar mp4, Videobanden overzetten naar dvd.
Voor consumenten, bedrijven, gemeenten en media professionals.

Digitaliseren van:

I

VIDEOBANDEN

Vhs-VHS(C)-Betamax-VCC

Camcorder tape

Video8 -Hi8 -Dig8 -Mini-DV

m

Video van hdd camera

Sony handycam

Professional Video

Umatic-Beatam-Digibeta

Naar USB, via Wetransfer of DVD?

Uw video digitaliseren op een betrouwbare en professionele manier? Vaak liggen dierbare herinneringen, vastgelegd op VHS videobanden of andere cameratapes, ergens in een doos op zolder. Ons specialisme in videobanden digitaliseren zorgt ervoor dat u deze beelden weer makkelijk en eindeloos kunt bekijken en delen.

Uw videobanden zijn bij ons in goede handen. Lees hieronder alle mogelijkheden. 

Jaren ervaring

%

Tevreden klanten

VIDEO SYSTEMEN

Videobanden overzetten

Videobanden zoals VHS, Betamax of VCC. De videorecorder nam een plek in onder de oude televisie. Vaak werden camerabanden overgezet op een grote videoband om zodoende makkelijk met het hele gezin naar de Home Videos te kijken.

Camerabandjes Digitaliseren

Van oud naar nieuwer: VHS-Compact, Video8, Hi8, Digital8, Mini DV etc.

Professioneel

U-Matic, Betacam SP, Digibeta, Digital Video, Hdv, etc. etc.

Kies het medium wat het beste past

Filmoverzetten.nl werkt met de beste apparatuur. Onze machines zijn professioneel. Dit betekent videorecorders met Time Base Correctie voor een stabiel en storingsvrij beeld. Iedere videoband krijgt een apart nummer. Op die manier kunt u later gemakkelijk uw videobestanden orderen. Ook is montage via een simpel gratis programma mogelijk. Kijk hiervoor op onze nieuwspagina. Deze staat vol tips met makkelijke of juist uitgebreide software.

Methode 1

kosten usb zijn exclusief

METHODE 2

Wetransfer

METHODE 3

Kosten dvd inclusief

USB OF HARD DISC

Direct gecomprimeerd naar USB of HARD Disk is de meest gebruikte methode op dit moment. Door de compressie zijn de bestanden niet al te groot en dus makkelijk op te slaan in de cloud. Het bronmateriaal wordt omgezet naar MP4 bestanden (h.264). Deze bestanden zijn afspeelbaar op zowel Windows en Apple computers. Ga direct aan de slag als u de bestanden wilt monteren De meeste tv’s beschikken over een usb ingang.

WETRANSFER

Via wetransfer kunt u de bestanden direct laten versturen naar u mail adres. U ontvangt een mail met daarin een downloadlink. Door op deze link te drukken worden de bestanden naar uw downloadmap gezet. Vanuit daar kunt u de files zelf op een usb-stick of externe harde schijf zetten. Ook kunt u de mail doorsturen naar familie of kennissen zodat zij ook de bestanden ontvangen. De downloadlink blijft standaard 4 weken geldig, dus downloaden !

DVD

Dvd is een goede backup. Dit is vaak de eerste stap nadat de videobanden al 10 tot 30 jaar in de kast liggen. De bestanden die op de dvd staan zijn *.VOB files en af te spelen op de dvd speler, een blu-ray speler of via de computer. De VOB bestanden kunt u niet direct inlezen om te monteren. Met behulp van gratis software kunt u de dvd rippen naar bijvoorbeeld AVI of MP4 bestanden. Klik hier voor de instructievideo. Wij kunnen deze service aanbieden voor slechts €5,00.

Prijzen Video Digitaliseren*

*Consumenten video: vhs-video8-hi8-digital8-mini dv-betamax
** Staffelkorting vervalt als videoband langer is dan 120 minuten

Ontwikkelen jullie ook smalfilm?

Voor het ontwikkelen van smalfilm kunt u terecht bij onze collega Frank Bruinsma van het Reversal Lab te Den Haag.
super8.nl.

Welke videoformaten worden gedigitaliseerd?

Filmoverzetten.nl is specialist in de digitalisering van videocassettes en bieden u de verwerking van vele videoformaten: Betacam, Betacam SP, Betamax, Hi8, Mini-DV, U-matic, VCR, VHS, VHS C, SVHS, video 8, Video 2000, MicroMV en DVcam.
Na digitalisering sturen wij u uw bestelling per post toe. Uiteraard krijgt u ook uw originelen van ons retour.

Wat zijn de mogelijkheden om de bestanden op te slaan?

Als we klaar zijn met het digitaliseren van uw opnamen, zetten we de films over naar een USB-stick, harde schijf of DVD. We kunnen u ook een downloadlink geven. U bepaalt zelf welke datadrager u wilt.

Als u de voorkeur geeft aan opslag op een harde schijf of USB-stick, kies dan een van deze formaten: MP4 of Proress422. Indien u videomontage wilt uitvoeren na digitalisering of indien u uw films op een andere manier wilt monteren, raden wij u Proress422 aan. Het is ideaal voor optische beeldverwerking. In het MPEG-formaat zouden de gegevens voor dergelijke doeleinden te gecomprimeerd zijn. Advies per e-mail, telefonisch of in ons kantoor zal u zeker helpen bij het nemen van een beslissing. Wij bieden u deze service graag gratis aan. Laten we samen verduidelijken welk opslagmedium en welk formaat het beste aansluiten bij uw wensen en behoeften..

Wat gebeurt er met mijn videobanden na digitalisering?
Na voltooiing van de digitalisering ontvangt u uiteraard uw originele videocassettes terug – veilig verpakt samen met uw bestelling. Als u wilt, kunnen wij uw originelen natuurlijk vernietigen. Wij zenden u een factuur voor de digitalisering. De kosten van het verwijderen worden niet doorgerekend. Sla uw bestanden veilig op, bij voorkeur in een clouddiensten als iCloud, Google Drive of Dropbox.
Kunnen jullie films uit Amerika of andere landen overzetten?
Naast PAL, Secam en NTSC zijn er ook vele andere formaten toegevoegd. Als u uw films toegankelijk wilt maken voor weergave op de computer, bijvoorbeeld als u ze toegankelijk wilt maken voor overdracht naar een nieuwe gegevensdrager, is de formaatconversie essentieel.
Normvertalen, NTSC naar PAL of SECAM naar PAL kunnen wij verzorgen.
Let op: deze service is 50% meerprijs.
Als er niets op de videoband staat, word deze dan overgezet?

Lege videobanden houden wij apart. Deze worden niet gedigitaliseerd en niet doorberekend. Ook opnames van de tv slaan wij over. U betaalt dus nooit te veel.
Let op: Doet u mee in een tv show en wilt u juist wel dat dit word overgezet, vermeld dit en wij zetten de betreffende videoband dan juist wel over!

Ik krijg een foutmelding met uitpakken, wat nu?

Gewoonlijk kunnen onze overdrachten worden geopend door erop te dubbelklikken in de map waarnaar u ze hebt gedownload, maar sommige overdrachten (vooral die groter dan 4 GB) zijn moeilijk gebleken voor de ingebouwde apps van zowel Windows als Mac. Om ze te openen, moet het programma dat het archief opent, Zip64-archieven ondersteunen, en niet alle apps doen dat.

Gelukkig hebben we een oplossing voor je! Er is een andere app om je gigantische .zip-bestand uit te pakken, beschikbaar voor zowel Windows als Mac.

Op Windows raden we aan om 7Zip te gebruiken, dat gratis is en je vindt het hier. Zorg ervoor dat u versie 9.20 of nieuwer gebruikt.

Voor Mac De Unarchiver werkt prima – zorg ervoor dat je de laatste versie hebt.

Zorg ervoor dat u na het installeren van een van deze apps uw zip-bestand opent met dit programma en niet met het programma dat al op uw apparaat is geïnstalleerd.

Dus, lang verhaal kort; Download het uitpakprogramma dat geschikt is voor uw computer en u zou geweldig moeten zijn, hoe groot de overdracht ook is.

Ruime Ervaring, sinds the 80’s

The 80’s.. het begin van videoformaten bestemd voor consumenten. Videocamera’s deden hun intrede. Kleine VHS-C bandjes werden overgezet naar een grote vhs band, daarna sinds de opkomst van Dvd in 2000 werden al deze dragers overgezet naar schijfjes. Dit is inmiddels voor 95 % verdwenen en heeft het digitale tijdperk al geruime tijd zijn intrede gedaan. Tussen al deze wissels zijn wij bezig met het overzetten en nu digitaliseren van dierbare herinneringen.

Bel voor Informatie

(06) 5117-2829

Klanten  Reviews

Prima en fijn bedrijf met verstand van zaken, zedenken met je mee, zeer goed bereikbaar.

Mijn complimenten! We zijn erg blij met het resultaat wat nu voor de toekomst is “veilig” gesteld op onze externe harde schijf. Nogmaals hartelijk dank hiervoor Frans !

A.KEIJZER

“Heel prettig behandeld. En goed werk afgeleverd. Een voorbeeld: ik had geen USB stick bij me. Voor een tientje  had de man een goede voor mij van 16GB. In een winkel zag ik ze die week in de aanbieding: 16GB voor 13,95 Blijkbaar vond men bij film overzetten dat ze daar niet op wilden verdienen.”

ED DE JONGE

Heb dit als heel prettig ervaren. Ik heb zo’n kleine 30 VHS-C bandjes laten digitaliseren en dat is perfect gegaan. Als je een (royale) harde schijf achterlaat kun je de bestanden buiten mp4 ook nog in het ruwe formaat (mov) krijgen om thuis wellicht verder te bewerken. Zonder meerprijs.

FRANS

Contact

Binckhorstlaan 36 - Unit C345

+31 651 172 829

}

Gratis 2 uur parkeren

WhatsApp